Az már igaz, hogy a tökéletes beachbodyról alkotott nézeteink lassan, de biztosan átalakulóban vannak, ám a legtöbben még mindig valahol félúton érezzük magunkat Betty, a csúnya lány és Lara Croft között, amíg elslattyogunk a medencéig.

A testünkkel kapcsolatban néha kegyetlenül őszintének kell lennünk. A strandolást megelőző egy hét, higgyétek el, nem a megfelelő pillanat a kitárulkozásra. Felpróbáljuk a tavalyi bikinit, ami itt-ott bevág kicsit és belenézve a tükörben azt látjuk, hogy már megint nem úgy nézünk ki, mint ahogy megfogadtuk magunknak év elején. Villámdiéta ide vagy oda, ez van. Ami biztos, hogy rosszul most már ne érezd magad miatta.

POZITÍV ÖNKÉP MINDENEKELŐTT

A pozitív énkép kialakításához először nem árt, ha tudjuk, hogy az énkép olyan magunkról alkotott kvázi vélemény, amiben erőteljesen jelen vannak saját érzelmeink. Az énképünk alakulásában korábbi élmények, a környezet visszajelzései, tapasztalataink is szerepet játszanak. Egy folyamatosan változó dologról beszélünk, semmi nincs kőbe vésve, így változtathatsz rajta, akár már most elkezdheted, mire várnál?

Ha korábbi tapasztalataid alapján a strand az a hely volt, ahol megszégyenülve érezted magad az alakod miatt, változtass, és idén koncentrálj az aktuális énképedre/alakodra, fogadd el azt és érezd jól benne magad. Az ideális énképeden (amilyen lenni szeretnél) pedig dolgozz keményen, amikor itt az ideje. A pozitív önkép és az egészséges önbizalom azonban nem a lustaságra jogosít fel, nem azt sugallja, hogy nem kell mozognod vagy egészségesen táplálkoznod, ezt ne feledd. Az biztos, hogy strandra nem azért járunk, hogy mások véleményére adjunk, hanem mert pihenni szeretnénk, feltöltődni. Ez a legfontosabb, a többi mellékes.

A TÖKÉLETESSÉG MÍTOSZA

Felejtsd el a tökéletes test mítoszát, mert nem létezik. Persze minden strandon akad 1-2 ember, aki erre látszólag rácáfol, legyen férfi vagy nő. Ilyenkor akaratlanul is hasonlítgatjuk magunkat és irigykedünk, hogy de jó neki. Valószínűleg keményen megdolgoztak az alakjukért, ne sajnáld tőlük, inkább nézz elismerően, milyen kitartóak voltak év közben és meríts erőt belőle. De vajon érdekel-e bárkit is, hogyan nézel ki? Gyakorlatilag nem. Általában a legnagyobb „strand para”, hogy összesúgnak a hátunk mögött és kinevetnek. Aki így nyilvánul meg, annak egészen biztosan önmagával is problémái vannak, mivel egy egészséges önértékeléssel bíró embernek nincs szüksége a másikat lehúzni ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében.

KONCENTRÁLJ A PIHENÉSRE

Erre vártál egész évben. Adj hálát, hogy megtehetted, hogy végre nyaralsz, kikapcsolódsz, feltöltődsz. Most koncentrálj a pihenésre és bátran ugorj egy fejest a vízbe.

Meríts erőt Merj Te Lenni kampányunkból >>>