Réges régen egy messzi messzi időben, úgy 1990 környékén, Magyarországra is betolakodott egy új irányzat, amit a külföldi edző szóból eredeztetve, coachingnak neveztek. A kezdetek kezdetén a coaching folyamatot a korábban tanácsadóként, szervezetfejlesztőként dolgozók vitték tovább és egészítették ki vele tevékenységi körüket. A coaching főként a for profit szektorban volt jellemző, mivel elsődleges célja ennek az új iránynak az üzleti élet szereplőinek (vezetőknek, menedzsereknek) a támogatása volt, hogy még jobban és hatékonyabban tudjanak teljesíteni a munkában.

A 2000-es évek elején azonban berobbant a life vonal is, ahol már nem csak a cégvezetők kiváltsága volt a coaching, hanem a szervezeti környezeten kívül is egyre népszerűbb lett, főként hatékonysága miatt.

Bár már szinte mindenki találkozott a fogalommal, a képzavar még mindig nagy. Sokan keverik a tanácsadással, a mentorálással és a pszichoterápiával.

MIT JELENT VALÓJÁBAN A COACHING?

Egy olyan több alkalomból álló, irányított beszélgetéssorozat, ahol egy képzett coach segítségével komoly eredményeket lehet elérni, mind szakmai, mind személyiségfejlődés kérdésekben, mivel a folyamat lényegi alapja az egyéni erőforrásokra épülő cselekvésösztönzés. Nem összekeverendő a tanácsadással, ugyanis a coaching folyamat során tanácsot nem kap a coachee (ügyfél). A folyamat célja az ügyfél belső erőforrásainak feltárása, egy konkrét cél kitűzése, a képességek maximális kiaknázása mentén az ügyfél valós problémájának feloldása, akciótervvel fűszerezve.

Az üzleti életre jellemző business és executive coaching, főleg az egyén szakmai hatékonyságnövelését segíti a szervezeti célokkal összhangban, míg a life coaching az egyén személyes élethelyzetére fókuszál. Utóbbi ugyanúgy szólhat a karrierről vagy a szakmai előmenetelről, de ott nem a cég hatékonyságnövelésén van a hangsúly, hanem az egyén problémáin, ami szólhat a munka-magánélet egyensúlyáról is.

HOGYAN VÁLASSZUNK, HA A DÖNTÉS RAJTUNK MÚLIK?

Life coaching esetén nagyobb eséllyel döntünk mi a coach személyéről. A szakma minőségi színvonalának megtartása nehéz feladat a szakmai közösség számára, ugyanis a kereslet a szolgáltatás iránt a kínálati oldalt szintén feltüzelte, így mára a képzések is szép számmal gyarapodnak. Mivel a coach címhez nem jár hivatalos végzettség, fontos a tájékozódás. Ajánlások, referenciák útján, első ingyenes beszélgetés során azonban bárki ki tudja választani a számára kompetens segítőt. Rakjuk félre a sztereotípiákat és legyünk nyitottak a folyamat és a coach iránt is.

MILYEN LIFE COACHING PROBLÉMÁKKAL TALÁLKOZHATUNK A HÉTKÖZNAPI ÉLETBEN?

Egyéni célkitűzések között a leggyakrabban előforduló témái lehetnek a life coachingnak: énidő tudatos megteremtése, munka-magánélet egyensúlyának kialakítása, konfliktuskezelés, karriertervezés, magánélet nehézségei, kommunikációs problémák, időmenedzsment.

Egy coaching beszélgetés akkor a leghatékonyabb, ha felismerjük saját felelősségünket a folyamatban és cselekvésorientáltak vagyunk.