Abszolút egyén függő, kinek mit jelent az ideális nyaralás. Vannak, akiket nem lehet kirobbantani a fák hűvös árnyékából, míg mások elképzelni sem tudják, hogyan tud valaki negyed óránál többet egy helyben maradni. Legyünk passzív vagy aktív nyaralás pártiak, az alábbi sportok biztosan olyan élményt nyújtanak majd, amit nem felejtünk el egyhamar. Ha másért nem, akkor a garantált izomláz miatt.

WAKEBOARD

A wakeboardot mondhatjuk, hogy a türelmetlenség és a kreativitás szülte. Az 50-es évek Németországában egy müncheni mérnök megalkotott egy olyan rendszert, amely a téli síelés szabályain alapult. Tette mindezt azért, mert sokat kellett sorban állnia a vízisíeléshez. Ez volt a wakeboard indulásának alapköve. Ma már egy előre kialakított pályán, egy deszkán állva, kötéllel biztosítva szlalomozhatunk az akadálypályákon, ha ügyesek vagyunk, de elsőre ez senki fiától nem reális elvárás. Kell hozzá lábmunka, karmunka és egyensúlyérzék. Mentőmellényt kapunk, nagyon helyesen, bár elméletileg egy veszélytelen vízi sportról beszélünk. Megszokott, hogy tanuló órákat is kínálnak, amit javasolt igénybe venni, ha még ismeretlen számunkra ez a nyári sport.

TENISZ

Hazánkban a tenisz kevesebb figyelmet kap, ha a sportokról van szó, ugyanakkor egy igen szórakoztató, teljes testet átmozgató játékról beszélünk, ami még a franciáktól és az angoloktól eredeztethető. Többen úgy gondolják, hogy az egyik legegészségesebb sport, ami gyakorlatilag nemtől kortól függetlenül bármikor elkezdhető. Nincs ezen mit ragozni, ha már játszunk, ne hanyagoljuk el nyáron sem, ha még nem próbáltuk, ne várjunk tovább, vágjunk bele.

SUP – Stand Up Paddle

Ez az a sport, amit az utóbbi néhány évben szinte minden vízközeli üdülőhelyen megfigyelhettünk. Népszerűségét az adja, hogy rengeteg mindenre tudjuk használni, a vízi túráktól, az álló evezésen át, a horgászatig, akár még jógázni is tudunk rajta. Ha a tengerről szeretnéd végignézni a naplementét, evezz ki a SUPpal és add át magad az élménynek. Ha állva használod, a lábizmaid elkezdik a munkát és a nap végén hidd el, jól fog esni az alvás.

RAFTING

Merészeknek és bevállalósoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza az extrém sportoktól. A 60-as évek Amerikájában kezdték el ezt a mára méltán népszerűvé vált kalandtúrát. A vadvízi evezés (rafting) egy jó túravezetővel, a kezdők számára is felejthetetlen élményt ad. Nyilván megerőltető, de nem lehetetlen teljesíteni egy egész napos túrát a kísérletezőknek sem. A komfortzónából itt garantáltan ki kell lépni, de a tiszta levegő és a mozgás öröme kárpótol majd érte.

Biztonságos és izgalmakkal teli, sportos nyaralást kívánunk!