Handmade, designer, vegán bőr, azonosítható stílusjegyek, mégis egyedi kreációk. A Bánkuti Bags, mint magyar designer táska márka, röpke 5 év alatt belopta magát több ezer ember szívébe. Bánkuti Szabina, pécsi tervező, táskáival lassan minden magyar divatkedvelőhöz eljut, hiszen márkáját tudatosan építi, és lankadatlan kreativitással dolgozik.

OLYAN ÉRZÉSEM VAN, HOGY NEKED A TERVEZÉS ÉS AZ ALKOTÁS OLYAN, MINT LEVEGŐT VENNI. HONNAN INSPIRÁLÓDSZ, MI ADJA AZ ÚJABB ÖTLETEKET?

Ötletből rengeteg van, néha csak meglátok egy darab anyagot úgy, ahogy éppen kiszabtuk, és már pörög is az agyam, mit, hogyan lehetne belőle készíteni vagy újítani. A minimál, letisztult formavilágot kedvelem, ezt érzem igazán magaménak, az egyszerű, de nagyszerű elvét követve.

MIT MONDANÁL, MI KÜLÖNBÖZTETI MEG A BÁNKUTI TÁSKÁKAT A PIACON LÉVŐ MÁS DESIGNER DARABOKTÓL?

Táskáink személyre szabottan készülnek, a színeket a vásárló állíthatja össze. Nincsen raktárkészlet, minden darab megrendelésre készül, így egy igazán egyedi terméket kap kézhez a megrendelő. Ezt érzem az egyik fő különbségnek.

CSÁBÍTÓ GONDOLAT, HOGY AMIT MEGÁLMODOK, TE MEGVALÓSÍTOD. A NYÁRRA HANGOLÓDVA KÍVÁNCSI VAGYOK, MELYEK LESZNEK A FŐBB SZÍNEK A BÁNKUTI BAGSNÉL, AMIBŐL MAJD VÁLASZTHATUNK?

A Pantone minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos árnyalatát, ami idén a Living Coral lett, nekem ez régóta kedvencem, így a nyári színekben természetesen fel fog tűnni, bár limitált kiadásban. Emellett idén is hódít a citromsárga, menta, lesz miből választani.

HA JÓL TUDOM, DOLGOZTOK MOST EGY KÖZÖS PROJEKTEN A HAPPYSKINNEL IS, ÍGY NYÁRON NEM CSAK A SZÍNEK JELENTIK MAJD AZ ÚJDONSÁGOT.

Így van, a HappySkinnel egy praktikus kozmetikai táskát fogunk közösen létrehozni, melyben a termékek egy helyen elférnek, így bárhova magunkkal tudjuk vinni a kedvenc natúrkozmetikumainkat.

DESIGNER KOZMETIKAI TÁSKA, NEM HANGZIK ROSSZUL, KÍVÁNCSIAN VÁRJUK. HA NEM BÁNOD, BESZÉLJÜNK EGY KICSIT A FENNTARTHATÓ DIVATRÓL, MI A VÉLEMÉNYED ERRŐL A TÉMÁRÓL?

A fast fashion nem az én terepen, nem is szeretném követni. Sok hazai brand olyan kicsi, hogy a tervezők személyében magukat a készítőket ismerhetjük meg. Így sok esetben kapcsolat alakulhat ki a márka és a vásárló között, ami még értékesebbé, szerethetőbbé teszi a terméket, amely így nem válik könnyen eldobhatóvá, ezt nem szeretném feladni, a jövőben is szeretnék szoros kapcsolatot ápolni a vásárlóimmal.

Köszönjük Szabina, hogy bepillantást engedtél a Bánkuti Bags kulisszái mögé és további sikereket kívánunk!