Ha valamiért, ezért az isteni pizzáért érdemes bekapcsolni a sütőt, még nyáron is!
Ma már tisztában vagyunk vele, hogy tésztát, ezen belül pedig a pizzatésztát sem kell feltétlenül fehér lisztből készítenünk, és így sokaknak nem kell lemondania erről a méltán népszerű ételről. Íme egy alternatíva a hagyományos pizzára, kb. 2 fő részére:

ÉDESBURGONYA-PIZZA

HOZZÁVALÓK:

2-3 közepes méretű édesburgonya
1 csésze mandulaliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. olasz fűszerkeverék
1 tk. só
fél csésze pizzaszósz
fél csésze reszelt mozzarella
bazsalikom, koktélparadicsom

ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt 200 fokra melegítsd elő, és tegyél oda főni egy nagy edényben vizet.

A megpucolt, felszeletelt édesburgonyát főzd meg puhára, nagyjából 20 perc alatt.

Öntsd le a burgonyáról a vizet, és egy villával nyomkodd pépesre. Keverd hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszert és a sót. A kezeddel gyúrd össze, míg végül olyan nem lesz, mint egy narancssárga pizzatészta.

Nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd egy vékonyan kiolajozott sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsd.

Ha eléggé megpirult a széle, vedd ki a sütőből, kend meg a pizzaszósszal, szórd rá a sajtot és a feltéteket. Tedd vissza további 5-10 percre, amíg a sajt megolvad. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: www.nlcafe.hu